Actualiteiten

Let op: uw situatie kan anders zijn. In mediation kunt u onder begeleiding van een onpartijdige bemiddelaar met elkaar praten over uw specifieke belangen en samen argumenten vinden voor een andere beslissing.
Onderstaande uitspraken zijn door rechters  in een concreet geval gedaan en dienen hier slechts om u een idee te geven waarover mensen -soms jaren lang- procederen. In mediation kunt u er sneller en goedkoper uit zijn, met meer maatwerk. U staat niet tegenover elkaar, maar krijgt in een rustig gesprek over en weer oog voor wat de ander beweegt. En kunt daardoor samen de oplossing vinden die het beste in uw situatie past; wat vaak ook beter is voor uw (toekomstige) relatie. Meer weten over wat mediation in uw geval kan betekenen? Of zoekt u een tussenweg via parental coördination?  Bel gerust: 06 21 14 33 28. Ook audio- en video-afspraken mogelijk.

 

Zorgrooster voor piloot

Rechter over zorgrooster: het feit dat de man als piloot werkzaam is, dient als gegeven door partijen te worden geaccepteerd en zal steeds enige flexibiliteit van hen vergen. Een (vaste) omgangsregeling zoals door de vrouw is voorgesteld, is in dit geval niet uitvoerbaar voor de man en daarom niet in het belang van de kinderen.…

Lees verder!

Mag moeder met kinderen verhuizen?

Moeder krijgt geen vervangende toestemming om met kinderen van Ridderkerk naar Hoofddorp te verhuizen. Rechter vindt dat er geen objectieve (dringende) noodzaak voor de verhuizing bestaat. Hoofdverblijfplaats kinderen bij vader in Ridderkerk bepaald. Noot familiemediator Margriet van Ham: uit de beschikking van de rechtbank blijkt dat de ouders (die een 50-50-zorgverdeling hadden) onderling al afspraken…

Lees verder!

Co-ouders met verschillende woonplaatsen

Co-ouders met verschillende woonplaatsen. Belang werkende alleenstaande vader en zoon van 4 om hem in te schrijven op basisschool in zijn eigen woonplaats A weegt zwaarder weegt dan belang niet-buitenshuis werkende moeder met partner en tweede kind om zoon in haar woonplaats B op school te kunnen inschrijven. Vader kan zoon zo zelf op zijn…

Lees verder!

Patstelling tussen ouders

Moeder zit dwars dat vader niet met haar wil praten over wat zij belangrijk vindt voor zoon (2014) en bepleit dat hij een jaar geen omgang met hem heeft; vader vindt dat moeder hem ter verantwoording roept en niet als gelijkwaardige ouder benadert; hij wil de afgesproken zorgregeling hervatten mits hij dan zelf en alleen…

Lees verder!

Is zorgregeling voor ouder gedurende 3 vd 4 weekenden een oplossing?

Rb den Haag: dat het voor moeder moeilijk is achtervang te vinden, weegt niet op tegen recht vader en kinderen op onverminderd contact met elkaar in hun vertrouwde omgeving. Bij verhuizing v moeder met de kinderen naar X wordt de rol van vader te ver ingeperkt. Door moeder voorgestelde zorgregeling van 3 van de 4…

Lees verder!

Co-ouderschap kindje van 3

Hof: co-ouderschapsregeling kan beter hele jaar doorlopen. Zorgt voor duidelijke verdeling zorg kind (2016). Indien kind, zodra het naar school gaat, daardoor tijdens schooljaar meer vakantiedagen bij ene ouder  zou hebben dan bij de andere, moeten ouders hiervoor in onderling overleg oplossing vinden. Ook dienen ze voor elke reis naar buitenland die zij met kind…

Lees verder!

Bij wie zal het kind het hoofdverblijf hebben?

Gelijkwaardige verdeling zorg, zodat (formele) hoofdverblijf kind zowel bij vader als bij moeder bepaald kan worden. Feitelijk maakt het voor kind niet veel uit maar financieel indirect wel. Rb beslist dat het in belang dochter is dat haar hoofdverblijf bij vader wordt bepaald. Zij kan dan immers weer worden ingeschreven op adres vader en kunnen…

Lees verder!

Drie van de vier weekends bij vader onvoldoende en niet haalbaar

Moeder wil gaan samenwonen in België en verzoekt toestemming om zoon (2015), voor wie vader 5 vd 14 dagen zorgt, mee te laten verhuizen. Ouders wonen ttv verzoek in Rotterdam, resp. Vlaardingen. Rb wijst verzoek af: het kan niet zo zijn dat man als gevolg van keuze moeder het contact met zoon grotendeels gaat verliezen.…

Lees verder!

Vader spreekt netwerk moeder aan op zijn Facebookpagina

Gedaagde vader, die netwerk moeder aansprak via Facebook, verscheen niet ter zitting. Niettemin afwijzing vordering moeder tot verbod op (negatieve) uitlatingen van de man over de vrouw op sociale media en afwijzing vordering tot plaatsen rectificatie: afweging recht op bescherming goede naam en privacy moeder vs recht op vrijheid van meningsuiting vader. Het facebookbericht dat…

Lees verder!