Over Margriet van Ham

Margriet van Ham is sinds 1999 eigenaar van ‘Bureau Ouderschap en Scheiding Margriet van Ham’. Haar werk heeft haar absolute passie: “Ik vind het boeiend mensen te helpen uitzoeken wat hen in relaties beweegt en hoe ze hun leven met of zonder elkaar gunstig kunnen beïnvloeden. Het vraagt moed om problemen onder ogen te zien en te kiezen voor een andere manier van verder gaan; ongeacht of je bij elkaar blijft, uit elkaar gaat of bijvoorbeeld nieuwe afspraken maakt over je kinderen.”

Margriet van Ham is MfN- registermediator met familie-aantekening, jurist, kinddeskundige, parental coördinator en relatietherapeut.

Ze werkt als mediator in de regio’s Amsterdam, Haarlem, Heemstede, Bloemendaal, Den Haag en IJmond. Ook werkt ze als rechtbank-en Hofmediator in meerdere arrondissementen.

Daarnaast is ze voorzitter van de commissie permanente educatie van de VMNH (www.vmnh.nl) en redacteur van de Kennisbank Familierecht van Split-online (www.split-online.nl). Verder voorzitter van de tuchtcommissie van de NVVS (www.nvvs.info), vertrouwenspersoon van twee scholen, lid van de NMv (www.mediations.nu), de VMNH (www.vmnh.nl), de mFAM (www.mfam.nu) en de FJR (www.fjr-nu.squarespace.com) en aangesloten bij de Mediatorsfederatie Nederland (MfN), (www.mediatorsfederatienederland.nl). Ook was ze zeven jaar lid van de Beroepsorganisatie Kindbehartiger (www.kindbehartiger.nl).

Voordat ze voor zichzelf begon was ze werkzaam aan de Universiteit Leiden en in het bedrijfsleven in diverse functies die alle met conflicthantering en conflictoplossing te maken hadden.

Zij vindt het aantrekkelijke van haar huidige werk dat ze nu dagelijks met mensen te maken heeft die in een lastige of zware periode in hun privéleven zitten en dat ze kan meedenken over de manier waarop ze daar zo goed mogelijk uit kunnen komen.

“Met een gelukkig privé-leven kun je immers meer aan. Inlevingsvermogen, humor, flexibiliteit, geduld en een hoge mate van veiligheid staan bij mij hoog in het vaandel. Maar ik durf ook dóór te vragen. Zoals hierboven al staat: het vraagt moed om problemen onder ogen te zien en weloverwogen te beslissen hoe je verder wilt. Mensen waarderen dan een gesprekspartner die zich echt in hen verdiept zonder met een oordeel klaar te staan; iemand die meedenkt, naar mogelijke verbanden zoekt die nog niet eerder zichtbaar waren of (met oog voor de balans in een relatie) aanzet tot denken in een andere richting.

Je kunt op meerdere manieren anders verder gaan. Het geeft voldoening als mijn cliënten tot een besluit komen dat optimaal bij hun eigen wensen aansluit. Dat kan soms ook door anders tegen een bepaalde situatie aan te gaan kijken.”

Meer weten?

Bel gerust: 06-21 14 33 28

Of mail naar mail@margrietvanham.nl