Actualiteiten

Let op: uw situatie kan anders zijn. In mediation kunt u onder begeleiding van een onpartijdige bemiddelaar met elkaar praten over uw specifieke belangen en samen argumenten vinden voor een andere beslissing.
Onderstaande uitspraken zijn door rechters  in een concreet geval gedaan en dienen hier slechts om u een idee te geven waarover mensen -soms jaren lang- procederen. In mediation kunt u er sneller en goedkoper uit zijn, met meer maatwerk. U staat niet tegenover elkaar, maar krijgt in een rustig gesprek over en weer oog voor wat de ander beweegt. En kunt daardoor samen de oplossing vinden die het beste in uw situatie past; wat vaak ook beter is voor uw (toekomstige) relatie. Meer weten over wat mediation in uw geval kan betekenen? Of zoekt u een tussenweg via parental coördination?  Bel gerust: 06 21 14 33 28. Ook audio- en video-afspraken mogelijk.

 

Let op: uw situatie kan anders zijn

In mediation kunt u met elkaar praten over uw specifieke belangen en samen argumenten vinden om een andere beslissing te nemen! De uitspraken in deze rubriek zijn door rechters  in een concreet geval gedaan en dienen hierbij slechts om u een idee te geven waarover mensen -soms jaren lang- procederen. In mediation kunt u er…

Lees verder!

Vloggende moeder

Rechter: vloggende moeder moet zich mbt haar kinderen beperken tot inner circle op social media: het moet gaan om persoonlijke pagina’s zoals Facebook, met maximaal 250 en uitsluitend bekende en geautoriseerde bezoekers.   Noot familiemediator Margriet van Ham: in mijn ouderschapsplannen besteed ik aandacht aan gebruik van social media door zowel ouders als kinderen. Goede…

Lees verder!

Kinderen willen zich gehoord en begrepen voelen

Geschil tussen gescheiden ouders omtrent de “verblijfplaats” van hun jongste kind (2014). Oudste twee kinderen (2005 en 2007), die meestal bij vader wonen, doen verzoek om een bijzondere curator over de drie minderjarigen te benoemen. Ze achten zich belanghebbenden die, met ondersteuning van de vader, verzoeken om eerbiediging van hun family life en willen dat…

Lees verder!

Verhuizen in eindexamenjaar?

Geen vervangende toestemming van rechter aan moeder voor verhuizing met kinderen van Gorinchem naar Dronten in eindexamenjaar oudste. Van belang dat kinderen het laatste schooljaar kunnen afmaken in dezelfde klas op dezelfde school. Dat geldt zeker voor oudste kind, dat PDD-NOS heeft. Een verhuizing zou voor hem niet alleen een ingrijpende verandering van woonomgeving betekenen,…

Lees verder!

Einde samenwoning. Wie is eigenaar van de schilderijen?

Einde samenwoning. Man, kunsthandelaar, vordert afgifte van 14 schilderijen die zich in de woning vrouw bevinden. Volgens man zijn ze van hem. Vrouw is het hiermee niet eens en zegt dat ze de schilderijen cadeau van hem kreeg als liefdesuiting. Wie moet de eigendom van de schilderijen bewijzen? De artikelen 3:109 BW en art. 3:119…

Lees verder!

Mag moeder met kinderen verhuizen?

Moeder krijgt geen vervangende toestemming om met kinderen van Ridderkerk naar Hoofddorp te verhuizen. Rechter vindt dat er geen objectieve (dringende) noodzaak voor de verhuizing bestaat. Hoofdverblijfplaats kinderen bij vader in Ridderkerk bepaald. Noot familiemediator Margriet van Ham: uit de beschikking van de rechtbank blijkt dat de ouders (die een 50-50-zorgverdeling hadden) onderling al afspraken…

Lees verder!

Kan #zaaddonor vervangende toestemming krijgen tot erkenning kind?

De rechter besloot in dit geval van wel omdat hij “intended family life” vast vond staan. Noot: altijd verstandig om in mediation te gaan bij zulke belangrijke voornemens als zaad geven/zaad ontvangen. De familiemediator kan uw bedoelingen en afspraken deugdelijk vastleggen en u begeleiden als er onverhoopt verschil van mening ontstaat. Bel gerust: 06 21…

Lees verder!

Licht je kind tijdig in als het donorkind is of geadopteerd!

Als statusvoorlichting pas wordt gegeven als kind (2010) zelf vragen gaat stellen, is dat te laat. Volgens de Raad voor de Kinderbescherming heeft zich bij het kind dan al een hele worsteling afgespeeld. Dit maakt naar het oordeel van het hof dat kind bij het nog langer uitblijven van statusvoorlichting ernstig in zijn identiteitsontwikkeling wordt…

Lees verder!