Actualiteiten

Let op: uw situatie kan anders zijn. In mediation kunt u onder begeleiding van een onpartijdige bemiddelaar met elkaar praten over uw specifieke belangen en samen argumenten vinden voor een andere beslissing.
Onderstaande uitspraken zijn door rechters  in een concreet geval gedaan en dienen hier slechts om u een idee te geven waarover mensen -soms jaren lang- procederen. In mediation kunt u er sneller en goedkoper uit zijn, met meer maatwerk. U staat niet tegenover elkaar, maar krijgt in een rustig gesprek over en weer oog voor wat de ander beweegt. En kunt daardoor samen de oplossing vinden die het beste in uw situatie past; wat vaak ook beter is voor uw (toekomstige) relatie. Meer weten over wat mediation in uw geval kan betekenen? Of zoekt u een tussenweg via parental coördination?  Bel gerust: 06 21 14 33 28. Ook audio- en video-afspraken mogelijk.

 

Einde samenwoning. Wie is eigenaar van de schilderijen?

Einde samenwoning. Man, kunsthandelaar, vordert afgifte van 14 schilderijen die zich in de woning vrouw bevinden. Volgens man zijn ze van hem. Vrouw is het hiermee niet eens en zegt dat ze de schilderijen cadeau van hem kreeg als liefdesuiting. Wie moet de eigendom van de schilderijen bewijzen? De artikelen 3:109 BW en art. 3:119…

Lees verder!

Man vervalste handtekening vrouw onder kredietovereenkomst

Man vervalste handtekening krediet maar geschillencie BKR acht vrouw toch hoofdelijk aansprakelijk Uitspraak Geschillencommissie Bureau Krediet Registratie (BKR) 23-11-2018 (nr. 2018-722, pub. 30-11-2018) Ex-samenwoners. Handtekening onder kredietovereenkomst vervalst door ex. Vrouw toch hoofdelijke aansprakelijk wegens eigen schuld: beheer geheel aan ex-partner overgelaten en hem kopie ID verstrekt. Noot: schakel een familiemediator in als u en uw…

Lees verder!

Huis blijkt na verkoop ernstige gebreken te hebben

Verkochte woning (voormalig eigendom van voormalige samenlevers) heeft niet de eigenschappen die de koper had mogen verwachten; door man na verbreking relatie verbouwde en vervolgens verkochte woning heeft zoveel gebreken dat zij niet geschikt is voor een normaal gebruik als woning. Is vrouw (deels) draagplichtig voor schade, nu zij niet bij het verkoopproces was betrokken…

Lees verder!

Samengeleefd zonder afspraken

HR over vorderingsrecht vrouw die samenwoonde zonder huwelijk, geregistreerd partnerschap, samenlevingscontract of andere afspraken. Vrouw (of haar moeder) investeerde ca 66.000 euro (of meer) in verbouwing woning van de man. Recht op vergoeding van de investering? Analoge toepassing van art. 1:87 BW? Gemeenschap in de zin van titel 3.7 BW? Ongerechtvaardigde verrijking man door besparing…

Lees verder!