Relatietherapie / relatiemediation

Wanneer uw relatie niet oplevert wat u of de ander ervan verwachtte, is het vaak erg moeilijk dat op vruchtbare wijze met elkaar te bespreken. De inbreng van een objectieve buitenstaander kan dan helpen. Relatiegesprekken zijn spannend en kunnen soms confronterend zijn, maar bieden bovenal nieuwe perspectieven en rust.
Margriet van Ham onderzoekt met beide partners hoe ze met elkaar omgaan en of ze daarmee bereiken wat ze willen. Eventuele patronen in jullie interacties (en de emotionele reacties die kenmerkend zijn voor die interacties) worden zichtbaar.
Zo haken mensen in relaties vaak af wanneer ze opzien tegen elkaars reactie. Ze trekken zich terug of gaan tekeer zonder zich te verdiepen in wat de ander wil. Of in wat ze zélf graag willen.
Met behulp van relatietherapie of relatiemediation kunt u hernieuwd vertrouwen in elkaar en in uzelf ontwikkelen, omdat aandacht wordt gegeven aan wat er écht speelt. U kunt leren uw manier van op elkaar reageren positief te beïnvloeden en negatieve spiralen te doorbreken. U kunt het weer leuk krijgen met elkaar; en weer verbondenheid gaan voelen zonder benauwdheid te ervaren.

Relatietherapie of relatiemediation kan helpen wanneer er twijfels zijn over wel of niet uit elkaar gaan, een van de partners is vreemdgegaan, u een gevoel van sleur of eenzaamheid ervaart, er te vaak emotionele botsingen zijn of wanneer uw relatie om andere redenen moeizaam verloopt. U kunt ook voor relatietherapie of -mediation kiezen als periodieke onderhoudsbeurt voor uw relatie.

Besluit u om uw relatie te beëindigen, dan kan Margriet van Ham ook dat proces begeleiden door scheidingsbemiddeling en/of ouderschapsmediation. U krijgt inzicht in het waarom en hoe u gaat scheiden. Als u kinderen hebt, kunt u in een ouderschapsplan vast laten leggen hoe u uw zorg- en opvoedingstaken onderling zult verdelen. Dit geeft rust voor alle betrokkenen en een gezonde basis voor uw verdere leven en dat van uw kinderen.

Daarnaast kunt u Margriet ook inzetten als parenting coördinator. De parenting coördinator helpt bij de uitvoering en naleving van het ouderschapsplan en bij wijzigingen daarin. Er wordt net als bij mediation samen met de ouders gezocht naar een oplossing op maat. Komen de ouders er desondanks samen niet uit, dan kan de parenting coördinator bindende adviezen geven, zodat de tussenkomst van een rechter niet nodig is. Het terrein van de mediator wordt dan uitdrukkelijk verlaten, want bij mediation is juist geen sprake van een bindend advies. U beslist dan zelf (samen met uw mediationpartner) en houdt zelf samen het heft in handen.

Meer weten (ook over mogelijkheid via Zoom met elkaar te spreken)?

Bel gerust: 06 21 14 33 28.

Of mail naar mail@margrietvanham.nl

Anders verder gaan?

Uw relatie verbeteren, weer bij of tot elkaar komen, scheiden, afspreken hoe u als ouders verder zult gaan? In al deze situaties bent u erbij gebaat als u het gevoel houdt of terugkrijgt dat u goed met elkaar overweg kunt en dat uw mening en persoonlijkheid er voor de ander toe doen.

Relatietherapie, mediation of individuele gesprekken bieden daarbij hulp.

Margriet van Ham is gespecialiseerd in relatietherapie, relatiemediation, scheidingsbemiddeling, familie- en ouderschapskwesties en individuele gesprekken.

Zij helpt u om uw zorgen en wensen op een rij te zetten en de oplossing te vinden die het beste bij uw situatie past. Ongeacht of u samen of alleen wilt komen praten.

Duidelijk wordt wat u van uzelf of van de ander kunt verwachten.

Als levenspartners, maar nu gelukkiger en met minder energie absorberende conflicten.

Als gescheiden ouders die hun kind(eren) in goed overleg koesteren, steunen, verzorgen en opvoeden.

Of als familieleden die weer vertrouwen in elkaar hebben.

Meer weten? Bel gerust: 06 21143328

Of mail naar mail@margrietvanham.nl