Individuele gesprekken

Iedereen worstelt wel eens met zichzelf tijdens een moeilijke periode in zijn leven. Het is niet altijd eenvoudig om dan de balans te hervinden of knopen door te hakken. Een persoonlijk gesprek met een onpartijdige derde kan daarbij helpen.

Bijvoorbeeld wanneer u niet geheel tevreden bent over uw relatie. Of verliefd bent op een ander en een scheiding overweegt. Of problemen hebt met uw ouders.

Bij relatie- en familieproblemen kunt u met behulp van Margriet van Ham als betrokken buitenstaander en klankbord met beroepsgeheim een nieuwe, heldere blik krijgen op uw situatie en mogelijkheden.

Zo overheerst bij het nadenken over uw relatie vaak een gevoel van machteloosheid. U wilt eigenlijk liever bij elkaar blijven, maar dan wel op een andere manier. Maar u ziet niet meer hoe dat zou kunnen. U kunt moeite hebben met uw ouderschap na een scheiding, het gevoel hebben dat u er alleen voor staat of buitengesloten wordt. U ziet dat uw kinderen verdrietig zijn dan wel kampen met loyaliteitsconflicten. Of u bent zelf verdrietig of boos. Een persoonlijk gesprek met een neutrale derde kan dat machteloze gevoel wegnemen en ervoor zorgen dat u de touwtjes weer zelf effectief in handen kunt nemen.

Het persoonlijke gesprek kan eventueel de inleiding zijn voor een gezamenlijk traject: relatietherapie of bemiddeling (mediation). In dat geval heeft ook de ander het recht om eerst alleen te komen praten.

U kunt echter ook besluiten het bij individuele gesprekken te houden. Daarmee kunt u eveneens veel bereiken. Omdat u bijvoorbeeld uw voordeel kunt doen met een nieuw verworven inzicht. Of dankzij de conflictcoaching van Margriet van Ham constructiever gaat handelen (ook via de mail of whatsapp).

Ook kinderen die worstelen met de gevolgen van een relatiebreuk, kunnen baat hebben bij een één op één gesprek. Kinderen stellen het meestal op prijs als zij met een onpartijdige buitenstaander mogen praten, iemand met wie ze zonder terughoudendheid van gedachten kunnen wisselen. Vaak is het resultaat dat ook zij weer meer grip op hun leven gaan ervaren.

Meer weten (ook over mogelijkheid via Zoom of in buitenlucht met elkaar te spreken)?

Bel gerust: 06 21 14 33 28

Of mail naar mail@margrietvanham.nl