Actualiteiten

Let op: uw situatie kan anders zijn. In mediation kunt u onder begeleiding van een onpartijdige bemiddelaar met elkaar praten over uw specifieke belangen en samen argumenten vinden voor een andere beslissing.
Onderstaande uitspraken zijn door rechters  in een concreet geval gedaan en dienen hier slechts om u een idee te geven waarover mensen -soms jaren lang- procederen. In mediation kunt u er sneller en goedkoper uit zijn, met meer maatwerk. U staat niet tegenover elkaar, maar krijgt in een rustig gesprek over en weer oog voor wat de ander beweegt. En kunt daardoor samen de oplossing vinden die het beste in uw situatie past; wat vaak ook beter is voor uw (toekomstige) relatie. Meer weten over wat mediation in uw geval kan betekenen? Of zoekt u een tussenweg via parental coördination?  Bel gerust: 06 21 14 33 28. Ook audio- en video-afspraken mogelijk.

 

AllemaalachternaamADHD-medicatiealimentatiebewind-vermogen-minderjarigenbirdnestingBSOBuitenschoolse Opvang (BSO)co-ouderschapCoalitie-oudercommunicerenDNA-onderzoekEigenRechtsingangMinderjarigeerkenningerkenning vernietigingexecuteurexen en huis(familie)mediationfamiliemediatorfamily lifefeestdagengebiedsverbodGeen categoriegelijkwaardig ouderschapGeloofGesprekgewone verblijfplaatsGezaggezamenlijk gezaggrootoudershechtingsrelatieHoe vertel je het je kind als je gaat scheiden?hoofdverblijfplaatshoren kind van benden de 12huishoudkosteninformatie-en consultatieinformele rechtsingangJehova-getuigeKindkindbehartigerkinderalimentatiekindgesprekKosten BSOloyaliteitsconflictloyaliteitsconflictenmantelzorgmedegezagmediationMediator(mee)moedermisbruikmonitoringniet-wijzigingsbedingomgangsregelingOntwikkelingstaakOpschortenOmgangopvangkostenOuder vaak afwezigouderonthechtingOuderschapOuderschapsplanoverwaardeclausuleParallelOuderschapPartijtjesproceskostenveroordelingReisadvies BZroepnaamSamengesteld gezin en alimentatiesamenleefovereenkomstsamenwonen en mededelingsplichtsamenwonen/samenleven/samenwoning/samenlevingsamenwonen/ samenwoningscheidenschoolkeuzesolo parallel ouderschapstatusvoorlichtingstiefouderstiefvadersstimuleren kinderenstudiedagensysteemtherapietabelbehoefteTerugverhuizentransgenderTweejarigevaccinatievader tegen wil en dankvadermoordvakantiesverdiencapaciteitVerhuizingvermogensrechtverzorgingsgedachtevoornaamswijzigingvoornamenwaarheidsplichtwoonlandfactorzorgkortingzorgverdelingZwartmaken

DNA-onderzoek bij vermoedelijke halfzussen

Rechtbank: positieve verplichting voor vermoedelijke halfzus A op basis van art. 8 EVRM tot medewerking aan DNA-onderzoek om de afstamming van vermoedelijke halfzus B vast te stellen. Aannemelijk dat autosomaal DNA-onderzoek onvoldoende resultaat zal bieden. Daarnaast zeer waarschijnlijk dat X-chromosomaal onderzoek een beter resultaat oplevert. Verder kan X-chromosomaal onderzoek uitwijzen dat de vrouwen niet dezelfde…

Lees verder!

Voormalige minnaar moeder wil DNA-onderzoek

RB wijst verzoek mogelijke verwekker om DNA-onderzoek af. Inwilligen van dit verzoek van de voormalige minnaar van moeder, die nog voor de geboorte van het kind (inmiddels 2) met andere man is getrouwd, zou te grote inbreuk zijn op persoonlijke levenssfeer gezin waarin kind opgroeit, omdat het de balans binnen dit gezin ernstig zou verstoren.…

Lees verder!

Wie draagt kosten DNA-onderzoek?

DNA-onderzoek wijst uit dat man de verwekker is van het kind. Hierdoor is hij in ieder geval mede verantwoordelijk voor de daarmee gepaard gaande kosten. Hof bekrachtigt veroordeling beide ouders tot de helft van de kosten.

Dwangsom en lijfsdwang mogelijk als je niet meewerkt aan DNA-onderzoek?

DNA-onderzoek naar verwekkerschap gelast in tussenbeschikking waarvan geen beroep (art. 194 Rv). Vrouw werkt niet mee. Niet-ontvankelijkheid aanvullend verzoek man tot bevel om (alsnog) mee te werken mét dwangsom en lijfsdwang. Probleem Gerechtshof den Haag: tegenover verplichting van procesrechtelijke aard staat niet zonder meer een vorderingsrecht en dat is wel nodig voor opleggen dwangsom en…

Lees verder!