Actualiteiten

Let op: uw situatie kan anders zijn. In mediation kunt u onder begeleiding van een onpartijdige bemiddelaar met elkaar praten over uw specifieke belangen en samen argumenten vinden voor een andere beslissing.
Onderstaande uitspraken zijn door rechters  in een concreet geval gedaan en dienen hier slechts om u een idee te geven waarover mensen -soms jaren lang- procederen. In mediation kunt u er sneller en goedkoper uit zijn, met meer maatwerk. U staat niet tegenover elkaar, maar krijgt in een rustig gesprek over en weer oog voor wat de ander beweegt. En kunt daardoor samen de oplossing vinden die het beste in uw situatie past; wat vaak ook beter is voor uw (toekomstige) relatie. Meer weten over wat mediation in uw geval kan betekenen? Of zoekt u een tussenweg via parental coördination?  Bel gerust: 06 21 14 33 28. Ook audio- en video-afspraken mogelijk.

 

Moeder verhindert contact tussen vader en kinderen

Uitspraak van Hof Den Haag: het Hof beëindigt na ruim 5 jaar de partneralimentatie van de vrouw wegens ouderverstoting. Er is al jarenlang geen contact tussen de vader en de kinderen. De moeder heeft daarin een grote rol gespeeld, zo blijkt onder meer uit een uitvoerige brief van de oudste dochter aan het Hof. Hof:…

Lees verder!

Voetballende zoon

Moeder schrijft zoon A in op tweede voetbalclub Y bij haar in de buurt, waar hij ook naar school gaat. Rechter: in belang van A dat hij blijft voetballen bij voetbalclub X. Vader dient A, zoals ook al in zorgregeling werd afgesproken, steeds bij moeder op te (blijven) halen en bij de moeder terug te…

Lees verder!

Vader niet geschikt voor parallel ouderschap

Rechter: aan randvoorwaarden parallel solo ouderschap niet voldaan. Daarvoor oa vereist dat ouders zich strikt (kunnen) houden aan uitgeschreven plannen of gerechtelijke uitspraken en aan van bovenaf genomen beslissingen. Rb ziet vader dat niet doen. Noot familiemediator: (al) kunnen communiceren als ouders is voor invoeren parallel ouderschap (PO) niet nodig. Je in beginsel strikt kunnen houden…

Lees verder!

Overleg-en onderzoeksplicht ouders voordat ze naar rechter stappen

Hof: onderzoeksplicht ouders naar alternatieven. Huidige woonplaats moeder, waarheen ze met kindje van nog geen 2 jaar zonder (vervangende) toestemming verhuisde, bevindt zich van deur tot deur op 314 kilometer afstand vader. Verhuiscriteria HR ook hier van toepassing en toepasbaar. Vrouw moet met kindje binnen 8 weken terugverhuizen. Dat kan, omdat de man heeft verklaard…

Lees verder!

Vaccinaties: vaak een hot item

Vader kreeg op 21-8-18 vervangende toestemming om dochtertje (2016) te laten vaccineren volgens het Rijksvaccinatieprogramma. Moeder werkt niet mee. Vader heeft echter slechts begeleide contacten en is daarom niet in de gelegenheid het kind zelf te laten inenten. Niet in belang kind te beslissen dat zij enkel voor het laten plaatsvinden van de vaccinaties op…

Lees verder!

Bezorgd om alcoholgebruik van uw ex?

Moeder lijdt aan alcoholverslaving en emotieregulatie-stoornis en is in tussenbeschikking verplicht tot het ondergaan van alcoholtesten, zowel voorafgaand aan de begeleide omgangsmomenten met de kinderen als erna. Niettemin te vroeg voor toewijzing vader’s verzoek om moeder het gezag te ontnemen: er is nog niet aan hulpverlening gedaan om de moeizame communicatie tussen de ouders te…

Lees verder!

Moeder moet wachten met verhuizing en inschrijving kind op andere school

Vader vraagt op basis van art. 360 lid 2 Rv schorsing uitvoerbaar bij voorraadverklaring vd beschikking waarin hoofdverblijfplaats 2 kinderen per 1-8-2019 bij moeder werd bepaald en toestemming werd verleend om oudste kind op nieuwe school in te schrijven. In acht te nemen criteria nu rb uitvoerbaar bij voorraadverklaring niet motiveerde. Volgt toewijzing totdat in…

Lees verder!

Kan vader sterilisatie 16-jarige zwakbegaafde zoon afdwingen?

Verzoek vader om vervangende toestemming sterilisatie zwakbegaafde zoon (16 jaar) met autistische gedragskenmerken afgewezen. Risico op seksueel overschrijdend gedrag op zichzelf geen argument om jongen te laten steriliseren. Verder staat belang jongen bij nemen medische beslissing voorop. In uitzonderlijke situaties kan rb ook belangen anderen meewegen. In dit geval zouden dat de belangen vh meisje…

Lees verder!