Vader denkt dat wens dochter is ingegeven door loyaliteit naar haar moeder. Dat loyaliteit een rol speelt kan de rechtbank niet uitsluiten. Maar zelfs als dat zo is, dan vindt de rechtbank dat het van belang is dat dochter nu voelt en ervaart dat háár wens centraal mag staan en dat die gevolgd wordt. Dochter heeft heel goed kunnen uitleggen wat maakt dat zij zich bij haar moeder fijner voelt dan bij haar vader, en waarom deze verdeling voor haar goed werkt. Bij haar vader moet ze iets meer op haar tenen lopen dan bij haar moeder, en dat kost haar energie.
Dochter was heel jong toen haar ouders scheidden. Zowel bij haar vader als haar moeder maakt zij onderdeel uit van een #SamengesteldGezin, waardoor het een flinke puzzel is wanneer zij in welk huis is en met wie. Het lukt haar al lange tijd om hier goed mee om te gaan. Daarbij valt op dat ze veel rekening houdt met haar ouders. Een tekenend voorbeeld hiervan is dat zij haar middelbare scholenkeuze niet alleen heeft gebaseerd op wat zij van de scholen vindt, maar ook op de afstand van de scholen tot de beide woningen van de ouders. Dit laat ook zien hoe belangrijk beide ouders (en ook haar stiefouders, stiefbroers, halfbroertje en halfzusje) voor haar zijn. Maar het vraagt ook veel van dochter om steeds rekening te moeten houden met beide huizen en ieders wensen. Ze beschreef dat zelf heel beeldend door te zeggen dat ze zich vaak het puzzelstukje voelt dat tussen de puzzels in beide huizen heen en weer gaat. In beide huizen maakt zij de puzzel compleet. Dat is aan de ene kant heel mooi omdat het onderstreept hoe belangrijk zij voor de mensen in beide huizen is. Tegelijkertijd is het zijn van dat puzzelstukje ook een last die dochter moet dragen.
Gelet op haar leeftijd (12) vindt de rechter het belangrijk dat de ouders zich nadrukkelijker voegen naar leven dochter, daar waar zij zich tot nu toe vooral heeft gevoegd naar de wensen en activiteiten in beide huizen. Met de puberteit neemt immers haar behoefte toe om ‘haar eigen ding’ te doen. Op dit moment doet dochter niet mee aan de #hockeywedstrijden als zij bij vader is en dat accepteert ze. Voor vader is het praktisch lastig om haar te brengen naar de wedstrijden. Daarnaast wil hij graag quality time met dochter, juist nu zij minder dan voorheen bij hem is. De hockey neemt dan een flinke hap uit die tijd. De rechter begrijpt dat, maar voor dochter is hockey wel een belangrijk onderdeel van háár leven. Zij heeft via de hockeyclub nieuwe vriendinnen gemaakt in X. Het kan voor de relatie tussen vader en dochter dan ook juist goed zijn als vader dat deel van haar leven ook meemaakt. Zo kan haar vader haar leven en haar vriendinnen rondom de hockey zien, en andersom kan zij laten zien wie haar vader is. Op deze en andere manieren kunnen de ouders laten zien dat zij bereid zijn om (ook) aan te sluiten bij leven kind, in plaats van (alleen) andersom.