Gewone verblijfplaats minderjarige is plaats waarmee kind onmiddellijk voorafgaand aan achterhouding maatschappelijk de nauwste bindingen heeft. Feiten en omstandigheden die zowel naar Nederland als naar België verwijzen. Doorslaggevend is de intentie van de ouders en de wijze waarop hieraan uitvoering is gegeven. Hof weegt voor de beoordeling hiervan onder meer het volgende mee: tandartsbehandelingen, adressering verzekeringen en rekeningen, behaalde zwemdiploma’s en de viering van feestdagen. Schoolgang in België geen sterke aanwijzing in deze zaak, hoewel hof zich kan vinden in de overweging van de rechtbank dat naar school gaan een prominente activiteit is in het leven van een kind. Geen ongeoorloofde achterhouding door vader.
Last but not least: in belang kind overweegt het hof ten overvloede nog het volgende. Het hof heeft geconstateerd dat ouders haar nog geen gezamenlijk, neutraal verhaal hebben verteld over de situatie tussen hen beiden. Nu kind zich daar een eigen idee bij gaat vormen en zich ook meer bewust lijkt te worden van de spanningen tussen haar ouders, is die uitleg voor haar goede ontwikkeling en het behoud van een goede band met beide ouders belangrijk. Het hof gaat er dan ook vanuit dat ouders zich daarvoor zullen inspannen en daarbij zo nodig hulp zullen zoeken.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

1 Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.