Hof Arnhem-Leeuwarden: samenwonen met je gewezen partner valt niet onder het bereik van artikel 1:160 BW. Geen onverschuldigde betaling van man die alimentatie bleef betalen nadat hij met voormalig geregistreerd partner was gaan samenwonen. Vordering (in reconventie) tot terugbetaling van € 54.598,56 afgewezen.

Noot mediator: partijen hadden wel kunnen afspreken dat de alimentatieverplichting nadat ze weer waren gaan samenwonen zou vervallen of zou worden opgeschort, maar het hof zag er geen aanwijzingen voor dat zij dat hadden gedaan. Integendeel: de man was doorgegaan met het betalen van alimentatie aan de vrouw. Het hof passeerde daarom zijn bewijsaanbod bij gebrek aan een deugdelijke onderbouwing.
Overweegt u weer te gaan samenwonen met uw voormalige partner of echtgeno(o)t(e)? Overweeg mediation om passende afspraken te maken.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

1 Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.