Onbehoorlijk bewind abi art. 1:253j BW van ouders over vermogen dat kinderen tijdens hun jeugd hebben verdiend als acteurs, zangers en dansers. Beroep op behoeftigheid faalt. Inkomen ouders was voldoende om van te leven- ze hadden ook de tering naar hun eigen nering kunnen zetten- en bovendien behoef je bij behoeftigheid machtiging vd kantonrechter voordat je gelden van je kinderen kunt aanspreken. Deelbare vordering, dus beide ouders voor helft schade aansprakelijk. Moeder kan zich niet verschuilen achter onwetendheid. Deel vordering rentedragend. Tegenvordering afgewezen.

Noot familiemediator: hier speelde zich een heel drama af, waarin verhouding tussen kinderen en vader geheel verstoord werd. Met familiemediation had mogelijk dezelfde financiële uitkomt bereikt kunnen worden, maar zou ook gewerkt zijn aan herstel vd verhoudingen. Al valt niet alles te helen..

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

1 Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.