Alimentatieovereenkomst waarbij man zich verplicht heeft tot levenslange alimentatie zolang zijn inkomens-en vermogenspositie dat mogelijk maken. Niet- wijzigingsbeding daarin is geen loze tekst. Een niet-wijzigingsbeding brengt mee dat de alimentatie in principe niet meer te wijzigen is, welke omstandigheden zich ook voordoen. De rechtbank gaat er vanuit dat partijen hier destijds op gewezen zijn, nu zij deskundige bijstand hebben gehad.
Er gelden dan ook zeer zware eisen aan de stelplicht van degene die zich hierop beroept. Het ligt op de weg van de man te stellen en aan te tonen dat sprake is van een totale wanverhouding tussen wat partijen bij het sluiten van het convenant voor ogen stond en wat zich in werkelijkheid heeft voorgedaan. De man heeft hieraan niet voldaan.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

1 Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.