Sprake is van een patroon waarbij de man het standpunt inneemt dat de vrouw aan diverse (psychische) stoornissen lijdt. Dit patroon belast het contact tussen partijen waardoor de verhouding tussen partijen verstoord raakt. Partijen zijn de ouders van vierjarig kind. Zij oefenen gezamenlijk het gezag over haar uit. De bij partijen over en weer ervaren machteloosheid en het gevoel tekort te worden gedaan, maakt dat de behoefte aan een ordemaatregel is gegeven. Spoedeisendheid hiermee een gegeven.

UItlatingen man worden vervolgens getoetst aan de vrijheid van meningsuiting en de daarop te maken beperkingen. Zijn uitlatingen kunnen de vrouw in haar eer en goede naam aantasten en haar reputatie en perspectieven schaden. De man heeft dat ook niet weersproken. De vraag die moet worden beantwoord, is of de man mede met het oog op de belangen van de vrouw voldoende zorgvuldig heeft gehandeld bij het doen van de uitlatingen. Hierbij is in de eerste plaats van belang of de uitlatingen voldoende steun vinden in de (op het moment van het uiten daarvan bekende) feiten. Dit is niet het geval. Volgt verbod tot het doen van mededelingen dat kind een KOPP-kind is, dat de vrouw aan een psychiatrische stoornis lijdt en psychosen heeft, dat zij lijdt aan autisme, het syndroom van Asperger en/of dat zij verbaal agressief gedrag dan wel labiel gedrag vertoont.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

1 Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.