De intentie ooit (of op termijn) te gaan samenwonen is een, in het kader van een affectieve (niet-vermogensrechtelijke) relatie een zuivere toekomstverwachting, die naar haar aard aan verandering onderhevig kan zijn en om die reden niet een grond op kan leveren voor vernietiging op grond van dwaling in verband met artikel 6:228 lid 2 BW.
Dat is anders als het gaat om het schenden van de mededelingsplicht. Als vrouw een (seksuele) relatie had met ander op het moment dat man haar 100.000 euro schonk, had zij de man, in verband met hetgeen zij omtrent de achtergrond van de schenking wist of behoorde te weten en de hoogte van het bedrag, behoren in te lichten en wist zij of had zij behoren te weten dat hij met die wetenschap de schenking niet zou hebben gedaan. Of vrouw man had behoren in te lichten is afhankelijk van de vraag of zij daadwerkelijk ten tijde van de betaling van de ton een (seksuele) relatie had met andere man. Volgt verwijzing naar rol voor akte uitlating levering bewijs aan zijde man.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

1 Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.